Sardinië, een reuze-ervaring met Lifefullness

               Unieke reisprogramma vol cultuur, avontuur, natuur,

                   reuze-belevenissen én Lifefullness-momenten

20-09-2024 - vrijdag

9-daagse reis

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Verken bergkloven, mysterieuze reuzegraven, oerbronnen en

ontmoet dolfijnen

Lifefullness-inzichten

Diepe transformaties op krachtplekken

Onder begeleiding van Guy Wauters,

jouw lifecoach  en gids

Betoverende Archeologie in Alghero

 • Stap terug in de tijd terwijl we de mysterieuze Necropolis van Anghelu Ruju verkennen, een fascinerend necropolis met meer dan 30 grafkamers uitgehouwen in de rotsen. Hier onthullen de rotsen eeuwenoude begrafenisrituelen.

 • Laat je verwonderen door de Domus de Janas di Monte Siseri, een archeologische site met prehistorische rotsgraven. Ontdek complexe structuren zoals grafkamers, gangen en versieringen die inzicht bieden in de levens van de oude Sardijnse gemeenschappen.

 • Sluit de dag af in Alghero, waar je kunt genieten van de lokale smaken en de sfeer van de oude stadskern kunt ervaren.

Historie en Natuurlijk Spektakel

 • Bewonder de majestueuze Nuraghe Palmavera, een goed bewaard gebleven nuraghe-complex uit de bronstijd, en geniet van adembenemende uitzichten vanaf Escala del Cabirol, een natuurlijke trap langs de kust.

 • Verlies jezelf in de schoonheid van de spectaculaire Grotta di Nettuno, een natuurwonder met stalactieten en stalagmieten die bereikbaar is per boot of via de trap van Escala del Cabirol.

Ontdek de Oudheid van Barumini

Duik dieper in de geschiedenis met een bezoek aan Monte d’Accoddi, een kunstmatige heuvel die zou dateren uit het Neolithicum, en Su Nuraxi di Barumini, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de belangrijkste Nuraghe-complexen op Sardinië.

Avontuur in de Gorropu-kloof

Waag je in de wilde en mysterieuze Gorropu-kloof, een van de diepste kloven van Europa, waar je wordt omringd door steile kliffen en de kracht van de natuur kunt ervaren.

Mystieke structuren, de Nuraghe's

Ontdek de intrigerende wereld van de Nuraghe's, die de oudheid van Sardinië belichamen. Deze oude torens dateren van duizenden jaren geleden en getuigen van een rijke en complexe beschaving die hier ooit bloeide. Tijdens onze reis zullen we deze fascinerende bouwwerken verkennen, elk met zijn eigen unieke kenmerken en betoverende geschiedenis.

Reuzegraven en Heilige Bronnen

Stap terug in de tijd bij de vele reuzegraven (Tomba's) en heilige bronnen (Pozzo Sacro Sa Testa) die we bezoeken.  Deze indrukwekkende structuren, die eeuwenlang hebben standgehouden, zijn meer dan alleen grafmonumenten; ze vertellen verhalen van oude rituelen, geloof en spiritualiteit. Tijdens onze reis zullen we ons onderdompelen in hun mysterie en ons laten doordringen door hun eeuwenoude energieën

Dagelijkse Verkenningen

Elke dag brengt nieuwe avonturen en ontdekkingen. Van prehistorische sites tot adembenemende natuurlijke wonderen, onze reizen zijn doordrenkt met fascinerende bezienswaardigheden die je zullen inspireren.

Magische Ontmoeting met Dolfijnen

  Sluit je reis af met een betoverende boottocht bij zonsondergang vanuit Golfo Aranci naar de dolfijnen. Hier kun je tuimelaars van dichtbij observeren terwijl de zon achter het Limbara-massiefondergaat.

Lifefullness in actie

  • Met Lifefullness Valley wordt deze reis meer dan alleen sightseeing. Het wordt een avontuurlijke ontdekkingsreis naar jezelf, waarbij je wordt begeleid door Guy Wauters, een ervaren lifecoach en gids. Bereid je voor om uitgedaagd te worden, geïnspireerd te raken en onvergetelijke herinneringen te creëren terwijl je jezelf en Sardinië op een geheel nieuwe manier ontdekt.

 • De Lifefullness-methodiek wordt geïntegreerd in elke ervaring die we tegenkomen. Door te leren van wat we zien, ervaren en voelen, krijg je waardevolle inzichten en tools om krachtiger in het leven te staan.

Flexibiliteit en Avontuur

We geloven in het omarmen van het onverwachte. Hoewel we een plan hebben, staan we altijd open voor veranderingen op basis van het weer, de omstandigheden en jouw interesses.

Stijlvolle Agriturismo's en Luxe Kamperen

We overnachten op vier verschillende locaties, merendeel agriturismo’s, elk met een eigen unieke charme en karakter. De gekozen accommodaties bieden een harmonieuze mix van comfort, charme en betaalbaarheid. Deze boerderijverblijven zijn vaak omgeven door prachtige natuur en bieden gasten de kans om te genieten van heerlijke huisgemaakte gerechten met verse ingrediënten rechtstreeks van het land.

 • We beginnen met twee nachten in de betoverende omgeving van Alghero, waar we worden ondergedompeld in de schoonheid van de kuststad en haar omringende cultuur en natuur.
 • Vervolgens brengen we een nacht door in de buurt van Barumini, waar we de kans krijgen om de mysterieuze Nuraghe Su Nuraxi te verkennen, een UNESCO-werelderfgoedlocatie.
 • Daarna trekken we naar de adembenemende Gorropu-kloof, waar we twee nachten verblijven in lokale tenten of bungalows, te midden van de indrukwekkende bergen en kliffen. Hier kun je genieten van het beste van beide werelden: de vrijheid en het avontuur van kamperen gecombineerd met het gemak van luxe voorzieningen.
 • Tenslotte eindigen we onze reis met drie nachten  in de buurt van Archachena, waar we worden omringd door de betoverende landschappen en archeologische schatten van dit historische gebied. Elk van locaties belooft een uniek en onvergetelijk verblijf te bieden, vol avontuur, ontdekking en innerlijke reflectie.  

Reisdetails en Vluchtinformatie

Reisvlucht

We bespreken gezamenlijk de vlucht en boeken deze vervolgens. De beste vlucht uit het aanbod wordt uitgekozen. De prijs van de goedkopere vluchttickets ligt tussen de 150-250 euro, afhankelijk van je boeking. De voorgestelde vlucht is met Ryan Air:

 • Heenreis: Vrijdag 20 september, 06:40/08:40
 • Terugreis: Dinsdag 01 oktober, 13:45/15:55
 • Indien je dit wenst, kun je uiteraard langer in het land verblijven en op een andere datum terugkeren.Voor boeking van de vluchten eerst gezamenlijk overleggen. Dit kunnen we doen als enkele personen zich reeds hebben ingeschreven. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk gezamenlijk te vertrekken en aan te komen.


Bagage
Handbagage van 10 kgs zou in principe voldoende moeten zijn. Een handbagage met klein rugzakje wordt over het algmeen toegelaten. Ruimbagage kost extra. Beperking is de kofferruimte van de huurauto.

Documenten
Een Identiteitspas is voldoende, ID-pas moet minimum drie maanden geldig zijn.

Mobiliteit

Zorg voor een gezonde mobiliteit bij vertrek. Er wordt rekening gehouden met de groepssamenstelling en de individuele vaardigheden van elke deelnemer.

Verblijfsfaciliteiten

De accommodaties kunnen worden besproken op basis van groeps- en individuele voorkeuren. Er wordt, indien mogelijk, zoveel mogelijk gekozen voor individuele kamers om de privacy van de meeste deelnemers te waarborgen. Dubbele kamers worden geboekt op aanvraag.
Boekingsvoorwaarden

Lees onze boekingsvoorwaarden hier

Infodag en webinar

Voorbereiding
Vóór vertrek is er minstens één webinar en een groepsbijeenkomst in Hasselt (Kiewit) voor vragen omtrent de reis, de voorbereidingen en de toepassingen van de Lifefullness-methodiek op krachtplekken.


Pre-studie
Het  is een goed idee om jezelf energetisch  voor te bereiden door alvast delen uit het boek 'In de Kracht van de Ruimte' te lezen. Dit biedt een gelegenheid om tijdens de reis vragen te stellen en je levensinzichten te verdiepen.

Boeking

Begeleiding 

Negendaagse reis van 20 september tot 01 oktober 2024

Aantal deelnemers zijn beperkt tot maximaal 14 personen.

Prijs (circa 1400 euro)

+ 495 euro basisprijs, dit omvat de planning, organisatie en begeleiding/coaching 
+ 210 euro reisvlucht, Brussel-Charleroi-Alghero (voorlopige prijs)
+ 695 euro lokale kosten (geschatte richtprijs). Deze lokale kosten omvatten:     

                                                - overnachting, 8 nachten (470€)

                                                - huurauto en brandstof, inclusief autoverzekering (125€)

                                                - entreegelden bezoeken, grotten, wildparken (100€)

                                                - exclusief maaltijden

                                                - extra optie voor boottocht dolfijnen (60€) 

                                                             

Inschrijving 

Bij inschrijving hoeft enkel de basisprijs (495 euro) betaald te worden. De vermelde lokale kosten worden tijdens de reis ter plekke verrekend.

Meer ontdekken

 • Voor meer informatie over Lifefullness en Guy's boek "In de Kracht van de Ruimte", kun je hier terecht.

 • Heb je specifieke vragen over het reisprogramma of wil je meer details? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Ontdekkingen die je Hart sneller doen kloppen - Leef het Leven