Lezing in Oostkamp, CC Valkaart

27 juni, 19.30

Naar de poorten van ons dieper bewustzijn

Diogenes nieuwsbrief medio juni 2023


Voor alle contact, info en inschrijvingen:  petervereecke56@gmail.com


Gegroet,


De afsluitende lezing van ons voorjaarsprogramma raakt perfect de kern van wat al vijftien jaar lang de kern is van alle Diogenes-lezingen: het Bewustzijn.


Alles is op een mysterieuze planmatige wijze uitdrukking van dat ene grote Kosmische Bewustzijn, dat zich in alles en allen manifesteert in een onstuitbare ontwikkelingsdynamiek. Elk van ons speelt daarin een belangrijke rol én als observator én als co-creator.


Dinsdag 27 juni om 19.30u in CC De Valkaart te Oostkamp staat dit 'Bewust Zijn' centraal bij onze gastspreker Guy Wauters.


Guy ken en respecteer ik al vele jaren als iemand die gedreven zijn unieke weg zoekt. Hij doet dat niet alleen door na te denken, boeken te lezen en naar voordrachten te gaan, maar door op allerlei manieren 'aan de slag' te gaan en te experimenteren. Nieuwe ongekende wegen inslaan. Zelf en met anderen. Naar de kern der dingen gaan.


 Velen kennen hem van zijn struisvogels, maar hij heeft zoveel meer pijlen in zijn koker. Vorig jaar schreef hij hierover een prachtig uitgegeven boek 'In de kracht van de ruimte' waarin hij het heeft over zijn originele 'lifefullness'-methode: hoe kan je het leven leiden dat je zelf wil en hierbij doorstoten tot je eigen kracht en essentie.


Over zijn queeste zal hij komen praten. En dat kan deze geboren verteller als weinig anderen. Je wordt meegesleept door zijn enthousiast relaas over wat hij allemaal heeft ontdekt, proefondervindelijk zelf heeft getest en graag met iedereen wil delen.


In bijlage (hieronder) de uitnodiging, waaruit moge blijken waarom we dit als onderwerp gekozen hebben voor deze lezing: 'Poorten naar ons oorspronkelijk bewustzijn'.


Poorten naar ons oorspronkelijk bewustzijn                  Verslag van een spirituele ontdekkingstocht

CC De Valkaart, Rodenbachstraat 42 te Oostkamp

Dinsdag 27 juni om 19.30hr, Inkom : 15 euro (ter plaatse contant te betalen)


Graag vooraf inschrijven via mail naar : petervereecke56@gmail.com


Wie is Guy Wauters? Hij is een onvermoeibare zoeker, passionele pionier, nieuwsgierige verkenner. Dat bleek al van bij zijn geboorte in 1960: enkele weken voor de uitgerekende datum wrong hij zich een weg naar ‘het leven’. Zo groot was zijn drang om dit cadeau voluit te gaan verkennen en ervaren. En dit bleef ook levenslang zijn missie: zoeken naar de diepste wijsheden en de praktische toepassingen ervan. Na zijn universitaire studies als bio-ingenieur trok hij op expeditie voor een half jaar door Afrika. Achteraf werkte hij er voor Socfinco en de FAO (United Nations, UN) in Nigeria, Malawi en Zimbabwe. Hij vond zijn passie bij de struisvogels om vervolgens in 1992 terug te keren naar België waar hij een struisvogelboerderij opstartte. Als pionier en erkende topexpert startte hij over de hele wereld diverse projecten.


Door zijn wetenschappelijke vorming en holistische levenshouding kon hij veel gangbare gezondheidsproblemen bij struisvogels oplossen en voorkomen. Werken met struisvogels was voor hem synoniem met ‘werken met energieën’. Het maakte de wijze sjamaan in hem wakker. De natuur, struisvogels en paarden werden zijn partners en leermeesters. Zijn expertise werd verder aangevuld met diverse opleidingen ter ondersteuning van zijn werk als coach via workshops, projecten teambuildings.


In 2008 werd hij door de SPES Academie & UNIZO onderscheiden als voorbeeld van bezielend ondernemer. Zijn basismethodiek werd met succes toegepast in diverse ontwikkelingsprojecten over heel de wereld. Vorig jaar schreef hij al zijn inzichten uit in een indrukwekkend boek: ‘In de kracht van de ruimte’. Daarin beschrijft hij ook de door hem ontwikkelde methodiek ‘Lifefullness’ om bewust te leren ‘diepsurfen’ naar je diepste bron en hoogste essentie met heel wat praktische originele oefeningen.


Wat denk je van een langdurig verblijf in een totaal duistere grot?


Wat denk je - Wim Hof achterna – van een heerlijk verwarmende duik in een ijsvijver?


Waarover zal hij spreken? Over dat alles!


Over zijn unieke ontdekkingstocht die van hem een bijzondere een life-entrepreneur, coach en bezielend spreker maakten. Over hoe hij via zijn rationeel-analytisch intellect en zijn gevoelsmatig-intuïtief vermogen tot zijn heldere en originele inzichten kwam.


Heel wat zal hierbij de revue passeren :

• Zijn creatieve landbouwprojecten in Afrika

• Zijn verdiepende ervaringen met struisvogels, paarden en de natuur(elementen)

• Zijn missie via zorg- en belevingsboerderij

• Zijn workshops in grotten en ijsbaden

• Zijn reizen naar energetische krachtplaatsen in de wereld 

. De dertien lifefullness-elementen (levenselementen): poorten naar een totale zijnsrealiteit

• Kwantum-kosmisch bewustzijn in de praktijk

.  De ruimte ervaren en gebruiken als een creatieve, intelligente kracht

• De ruimtetijd voorbij de matrix

. Technologie en bewustzijn

. Ondersteuning van het natuurlijke transformatieproces op Aarde via ons bewustzijn