Vrouwen en hengsten - gedragsopleiding

                              Lessenreeks

Plaats:                                                 Op de locatie van EDEN 

                                                             Herentals


Hippisch lesgever, internationaal: Jason Alexander Wauters (1989) 

                                                            Lessen in het grondwerk, rijden en gedrag van het paard.


Extra informatie en inschrijving:     info@eden.life  (ook voor inschrijving)

                                                            www.eden.life


Wat kun je verwachten van dit avontuur?

1) Exclusief ontwikkeld voor de vrouw
Dit programma is exclusief ontwikkeld voor iedere vrouw die haar leiderschap wilt laten groeien in een wereld van verandering.

2) Uitsluitend met hengsten
We werken uitsluitend met hengsten. Hengsten zijn van nature gericht op het innemen van ruimte. Als bijgevolg vormt het werk met een hengst een ideaal leerplatform voor het leren van de eigen ruimte te bewaren (begrenzen).

3) Van grensoverschrijdend gedrag naar balans
Je leert grensoverschrijdend gedrag te herkennen, vermijden en om te vormen tot wederzijdse dialoog. Je leert een emotioneel veilige omgeving te creëren, te behouden en te optimaliseren in de conversatie met de hengst. Zodoende ontstaat balans voor mens, paard en omgeving.

4) Lichaamswerk en -bewustzijn
Je leert oefeningen aan in het thema lichaamswerk en -bewustzijn en leert deze toe te passen in het werk met de hengst. Technieken om gemakkelijker te verstillen, kalmeren (als er sprake is van angst), relaxeren, grenzen aangeven, in je kracht te komen etc. vormen de rode draad in het creëren van een gebalanceerd contact met de hengst.

5) Dansen in vrijheid op muziek
Je leert met de hengst te dansen in vrijheid op muziek binnen het thema ruimtespel.
Het omgaan met een hengst wordt een kunst wanneer de taal van zijn lichaam wordt begrepen. Het resultaat is een elegante conversatie op muziek.

6) Leiden op basis van subtiele lichaamstaal
Je leert de hengst te leiden op basis van subtiele lichaamstaal met een doorgehangen leidtouw in moeilijke situaties (zoals bv. het benaderen van een merrie) binnen het thema leidwerk.

7) Zelfontwikkeling (coaching)
Je leert de inzichten uit het werk met de hengst omzetten naar dagdagelijkse situaties.
Zo wordt het werken met paarden een gesimuleerde leeromgeving voor zelfontwikkeling.

Lesgever

Jason Alexander Wauters (1989) is hippisch lesgever en geeft (internationale) lessen in het grondwerk, rijden en gedrag van het paard.

De specialisaties zijn het ‘Dansen met paarden’ in vrijheid (1), het buitenrijden in natuurlijke en verstedelijkte gebieden (2) en het verwerken van lichte tot extreme gedragsproblemen bij paarden met name trauma (3).

In 2012 richtte hij EDEN op als antwoord op de vraag naar een nieuw bewustzijn omtrent het wezen paard met als doel ten dienste te staan van mensen uit alle delen van de wereld - in de zoektocht naar de weg met hun paard.

Hij werd als 1 van de 10 internationale studenten geselecteerd voor de jaaropleiding van Klaus Ferdinand Hempfling (Akedah School) in Denemarken: een wereldwijd bekend paardenman en tevens auteur van de bestseller ’Dancing With Horses’.

Hij richtte in 2021 het internationale project op ‘Expedition Finis Terrae’: Pelgrimage van Herentals (België) naar Santiago de Compostela/ Cabo Fisterra (Spanje) te paard.

Voor iedere persoon, jong of oud, die de boeiende wereld der paarden wilt betreden, biedt Jason zich graag als gids aan:

“Moge ieder de taal van hun lichaam kunnen lezen en hun boodschappen begrijpen!


PraktischPLAATS
De lessenreeks vindt plaats op de locatie van EDEN (Herentals, België).

PERIODE
In EDEN zijn er 4 lesseizoenen per jaar. Ieder lesseizoen bestaat uit 10 weken les gevolgd door 3 weken pauze. Deze lessenreeks gaat door in het lessenseizoen van maart tot september 2023 (maart tot juni reeds volzet). Lesdagen zijn op dinsdagen, donderdagen, zaterdagen en zondagen.

Voor de inschrijving, worden er verschillende opties aangeboden om jouw programma te personaliseren zodat je zelf kunt bepalen wat het best bij jou past:

1) Licht programma
Dit programma bestaat uit een 5-lessenreeks met 1 les (van 2 uur) per 2 weken

- Individueel: je volgt de lessenreeks individueel
720,- EURO per persoon

- Per twee: je volgt de lessenreeks met een vriendin of familielid
540,- EURO per persoon

2) Sterk programma
Dit programma bestaat uit een 10-lessenreeks met 1 les (van 2 uur) per week

- Individueel: je volgt de lessenreeks individueel
1.360,- EURO per persoon

- Per twee: je volgt de lessenreeks met een vriendin of familielid
1.020,- EURO per persoon